Kontrollansvarig (KA)

Kontrollansvarig enligt PBL

Pararet är kontrollansvariga för en mängd byggprojekt per år. Vi är kontrollansvariga för allt från den lilla ombyggnaden av tex en lägenhet till stora projekt och entreprenader åt tex kärnkraftindustrin.

Vi erbjuder utbildad, kunnig och seriös certifierad kontrollansvarig eller som det hette förr kvalitetsansvarig. Pararets kontrollansvariga är certifierade enligt PBL(Plan och Bygg Lagen) och har mångårig erfarenhet av byggbranschen.

När krävs kontrollansvarig?

Vid ombyggnation, tillbyggnation eller nybyggnation krävs oftast att du anlitar en kontrollansvarig som ser till att myndigheternas krav på tillsyn och kontroll av din byggnation uppfylls. För svar på om kontrollansvarig krävs för just ditt bygge fråga din kommun eller kontakta oss.

För att bli certifierad kontrollansvarig så måste man uppfylla följande krav:

  • Man måste ha genomfört en vidareutbildning inom byggsektorn
  • Man måste ha ett antal års arbetslivserfarenhet inom byggsektorn
  • Man måste ha klarat certifieringsprovet som handlar mycket om bygglagstiftning
  • Samt att man skall bedömas vara lämplig för uppgiften

Alla dessa krav går certifieringsorganet igenom och ser till att man uppfyller för att få bli certifierad.

Vad kan Pararet gör för ditt byggprojekt

Pararet hjälper till med allt ifrån idé, ritningar, ansökningshandlingar, kontrollansvarig, upphandling av entreprenörer, kontroll av entreprenörer m m. Vi har dessutom ett brett kontaktnät och stor erfarenhet och hjälper gärna till vid upphandling av seriösa entreprenörer (utför man en ordentlig upphandling finns det mycket pengar att spara).

Kostnadsfri Offert